Wat doet de Liedjesfabriek

Bij de Liedjesfabriek voelen zieke kinderen zich even beter. Met onze mobiele studio zoeken we kinderen op, zelfs aan hun bed. Samen schrijven we een lied en nemen dit op. Wij maken er daarna ook nog een videoclip bij. Kinderen staan bij ons op een positieve manier in het middelpunt en krijgen een podium om hun verhaal te vertellen. Wij zorgen voor een paar uur plezierige afleiding én een tastbare herinnering waar ze apetrots op zijn:

Hun eigen lied en videoclip!

Op dit moment zijn we actief in zeven kinderziekenhuizen en in Villa Pardoes (een vakantieverblijf voor ernstig zieke kinderen). Maar we hebben grote plannen om nog veel meer kinderen blij te maken met muziek. Want muziek is in veel gevallen het beste medicijn!

De Liedjesfabriek
De Liedjesfabriek

Onze werkwijze

We werken op elke gewenste locatie, individueel of in groepjes. We praten eerst over soorten liedjes en onderwerpen. Het kan gaan over huisdieren, hobby’s, lievelingseten maar ook over liefde en geluk. Ook de muziekstijl wordt samen gekozen; rock, R&B, hiphop of misschien wel reggae? En dan schrijven de kinderen hun eigen teksten, zingen of rappen deze in. Wij zorgen ter plekke voor een professionele opname en als ze dat willen, een eigen videoclip!

Voor kinderen die geen liedje kunnen of willen maken biedt onze Liedjesmachine volop andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld het meespelen met een bestaand nummer, of misschien wel zelf iets componeren. Wij hebben daarvoor verschillende apps en computerprogramma’s. Maar we zijn ook erg goed in improviseren. Voor ons geldt: het kind vraagt, wij draaien!

De Liedjesfabriek

Fabrieksmedewerkers

In de Liedjesfabriek werken ervaren Liedjesmuzikanten die er alles aan doen om kinderen een unieke muziekbeleving te bezorgen. Dat doen ze altijd samen met een Liedjesassistent. Bij Fabrieksverhalen kun je lezen wat zij zoal meemaken "on the road".

Vacatures

Yildiz Gies
Liedjesmuzikant
Eva Kop
Liedjesassistent & Hoofd Webshop
Dirk Mesman
Liedjesmuzikant & Projectzaken
Imke Wiersma
Liedjesassistent
Lisa Teluij
Liedjesmuzikant & Hoofd Assistentzaken
Niels Jansen
Liedjesmuzikant
Pieter Klaassen
Liedjesmuzikant & Projectzaken
Olga WIjlaars
Liedjesmuzikant
Lisa Bleijenberg
Liedjesassistent
Pelle Tiemens
Liedjesmuzikant
Angelique Reijntjes
Liedjesassistent
Dennis Hutten
Liedjesassistent
Adriënne Versteegen
Fabriekscommunicatie
Patrick Spierts
Hoofd Fabriekszaken
Léon Winters
Hoofd Liedjeszaken
Yuna Rasing
Liedjesstagiaire
Lotte Saris
Liedjesstagiaire

Ambassadeurs

Norman Bonink

Norman Bonink

Norman Bonink is de drummer van BLØF. Daarvoor speelde hij o.a. in de Frank Boeijen Groep. Norman is bij BLØF sinds 2001. Het eerste album van de Zeeuwse band waar hij op meespeelde was Blauwe Ruis (met o.a. ‘Harder dan ik hebben kan’ en ‘Dansen aan zee’). We zijn enorm trots dat Norman onze ambassadeur is. Norman: “ik zie het ambassadeurschap van de Liedjesfabriek als een grote eer want muziek verbindt en geeft kracht. Dat is waar ik me met alle plezier voor wil inzetten.”

Frank Boeijen

Frank Boeijen

“De Liedjesfabriek is een prachtig initiatief dat steeds meer harten van kinderen verovert in de Nederlandse ziekenhuizen. De opzet spreekt me erg aan. Het maken van persoonlijke liedjes heeft veel impact op de kinderen en hun familie. Daarom steun ik deze organisatie van harte.”

Harm Edens

Harm Edens

“Muziek is troostend en helend, zeker bij ziekte. De mensen van de Liedjesfabriek snappen dat. In een wat sombere ziekenhuiskamer laten zij heel veel licht schijnen door de klanken die ze rondstrooien en de teksten die ze met z’n allen verzinnen. Even verandert de wereld in een plek waar gelachen wordt en waar hoop is. En als ze weer vertrekken, blijft er van die nieuwe wereld heel veel moois in het ziekenhuis achter. Gelukkig maar!”


Onze Bedrijfsfans

Markus Design Websites

Modation

Vaillantfonds

Cockos Incorporated

Casebuilder

Stockenhof Muziek

Soundproof

Stichting Roparun

Rabobank Coöperatiefonds

Burobob natuurlijk

Help mee!
Vertel ons verhaal verder