De Liedjesfabriek zoekt sponsorlopers Nijmeegse Vierdaagse 2022

Geef kinderen in ziekenhuizen een muzikale oppepper

De Liedjesfabriek, een stichting die zieke kinderen door muziek een flinke steun in de rug wil geven, is op zoek naar sponsorlopers voor de 104e editie van de Vierdaagse. Sponsorlopers kunnen met hun sportieve prestatie geld inzamelen voor de Liedjesfabriek.

De Liedjesfabriek laat al veertien jaar zieke kinderen even hun zorgen vergeten. De muzikanten brengen een bezoek aan de kinderen in kinderziekenhuizen of thuis met de Liedjesmobiel, een camper met studiofaciliteiten en muziekinstrumenten en een professionele muzikant schrijft samen met het zieke kind een liedje over een zelfgekozen onderwerp, en wordt er een bijpassende videoclip opgenomen. Patrick Spierts, een van de initiatiefnemers van de Liedjesfabriek, licht toe: “Muziek beïnvloedt emoties. Door bij kinderen ruimte te geven aan deze emoties in het schrijven en maken van de liedjes, kan het patiëntje de zorgen vergeten en zich even beter voelen.”

Over stichting de Liedjesfabriek

Bij de Liedjesfabriek voelen zieke kinderen zich even beter. Met een mobiele opnamestudio, de zogenaamde Liedjesmachine, komen muzikanten aan het ziekenhuisbed. Daar kiezen de kinderen een onderwerp en hun favoriete muziekstijl. Ze schrijven zelf een tekst en zingen of rappen deze in. Hierdoor staan ze op een positieve manier in het middelpunt en krijgen ze een podium om hun verhaal te vertellen of te zingen. De Liedjesfabriek zorgt voor een professionele opname en een eigen videoclip. Een blijvende herinnering waar ze apetrots op zijn.

De Nijmeegse stichting is in 2008 opgericht en momenteel in 9 kinderziekenhuizen en in Villa Pardoes actief. Onder het motto “elk kind zijn eigen lied’ wil de Liedjesfabriek graag zoveel mogelijk kinderen bezoeken. Daarvoor hebben ze apparatuur en mankracht nodig.

Muzikale motivatie

Tijdens de Vierdaagse ervaren wandelaars dat muziek hen vooruithelpt en motiveert. “Langs de route word je gedragen door de muziek, waardoor je de pijn even vergeet en gemakkelijker een afstand overbrugt”, legt Spierts uit. “Dit verlichtende en tegelijk motiverende effect van muziek is de inzet van de Liedjesfabriek bij zieke kinderen. Door het schrijven en opnemen van een eigen liedje vergeten de kinderen even in welke situatie ze zitten en leven ze helemaal op. Dat doen we op steeds meer plekken in Nederland. We zijn de afgelopen tien jaar uitgebreid naar tien locaties: negen kinderziekenhuizen en Villa Pardoes. Én we rijden rond met onze Liedjesmobiel.”

Wil jij je aanmelden als sponsorloper voor de Liedjesfabriek?

Stuur dan een e-mail naar: lies@liedjesfabriek.nl. Je ontvangt dan meer informatie hoe je de Liedjesfabriek kunt sponsoren. En natuurlijk zorgt de Liedjesfabriek voor T-shirts voor haar lopers en zorgen we voor zo veel mogelijk voor support. Meer informatie over de Liedjesfabriek is te vinden op deze website.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00