Even geen wiskunde

even geen wiskunde dirk bos

Door: Dirk Mesman

We komen binnen zoals we altijd binnen komen; vrolijk, enthousiast, maar voorzichtig en aftastend. Jij bent bezig met wiskunde. Je krijgt de concentratie niet te pakken en daar baal je van. Je bent onzeker en weet niet goed of je wel met ons een liedje wilt schrijven. Ik kijk naar jou, je scherpe maar ontwijkende blik, je afwachtende houding en naar je pruik die toekijkt vanaf de vensterbank. Ik probeer de inschatting te maken of we door moeten zetten of je gewoon met rust moeten laten. We zijn altijd een inbreuk op de rust en privacy, vaak erg gewenst, maar soms is het gewoon niet het juiste moment. Zijn wij nu, hier, op dit moment een meerwaarde voor jou? Ik denk van wel.

Het liedje wordt jouw dankjewel aan de mensen om je heen.

We kletsen over school, hoe moeilijk wiskunde is en wat je wel leuk vindt. Je vertelt over je vriendinnen. Over jullie plan om, als je hier eindelijk weg kan, de wereld te gaan ontdekken. Over je ouders en dat je nu pas beseft hoe fijn het eigenlijk is om gewoon thuis te zijn. Om lekker op de bank te hangen en samen te zijn. Spelend met de woorden komt er langzaam maar zeker een liedje op papier te staan. Het wordt jouw dankjewel aan de mensen om je heen die, ondanks dat jij je snel te veel voelt, laten weten dat ze er zijn en dat je belangrijk bent. Als er dan toch iets positiefs moet zijn aan deze hele situatie, dan is het dat. Je gaat eruit halen wat erin zit. “I’m gonna make this worth my while!”

Als het liedje af is spelen we het ter plekke voor jou aan je bed. Je vindt het mooi, het raakt je en je schiet vol. Met kippenvel op onze armen en een brok in onze keel worstelen we ons door het liedje heen. Als we klaar zijn bedank je ons, je hebt even niet aan wiskunde gedacht.

—-

Dirk Mesman was zo enthousiast over de Liedjesfabriek dat hij na zijn eerste kennismaking meteen solliciteerde als muzikant. Dirk werkt in het dagelijks als begeleider van studenten met autisme. In zijn vrije tijd is hij actief bezig met muziek als zanger, gitarist en songwriter. “Muziek en het effect daarvan kan zo groot of zo klein zijn als je het zelf maakt. Een betere combinatie van mijn eigen passie en iets kunnen doen voor een ander kan ik me niet voorstellen.”

Help je mee kinderen blij te maken?

Word bedrijfsfan

De Liedjesfabriek is grotendeels afhankelijk van donaties en sponsoring van bedrijven. Er zijn verschillende manieren om de Liedjesfabriek te steunen met uw bedrijf.

Lees meer

Start een actie

De Liedjesfabriek wil groeien om nog veel meer kinderen te kunnen bezoeken. Hoe meer mensen daarbij helpen, hoe beter. Alle hulp is welkom!

Lees meer

Doneer

Dankzij uw steun kunnen wij nog meer kinderen een muzikale oppepper geven! Bedankt namens alle kinderen en hun familie!

Doneer
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00