Headervisual Liedjesfabriek nw1

De Liedjesfabriek

Wat doet de Liedjesfabriek

Bij de Liedjesfabriek voelen zieke kinderen zich even beter. Met onze mobiele studio zoeken we kinderen op, aan hun bed. Samen schrijven we een lied en nemen dit op. Wij maken er daarna ook nog een videoclip bij. Kinderen staan bij ons op een positieve manier in het middelpunt en krijgen een podium om hun verhaal te vertellen. Wij zorgen voor een paar uur plezierige afleiding én een tastbare herinnering waar ze apetrots op zijn:

Hun eigen lied en videoclip!​

Op dit moment zijn we actief met liedjes schrijven in negen kinderziekenhuizen en in Villa Pardoes (een vakantieverblijf voor ernstig zieke kinderen). Maar we hebben grote plannen om nog veel meer kinderen blij te maken met muziek. Want muziek is in veel gevallen het beste medicijn!

De Liedjesfabriek

Locaties

De Liedjesfabriek is werkzaam bij: 

  • Amalia Kinderziekenhuis in Nijmegen  
  • Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen
  • Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam
  • Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag 
  • Maastricht UMC+
  • Prinses Maxima Centrum in Utrecht
  • Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam 
  • Villa Pardoes in Kaatsheuvel 
  • Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht
  • Willem-Alexander Kinderziekenhuis in Leiden

We werken op elke gewenste locatie, individueel of in groepjes. We praten eerst over soorten liedjes en onderwerpen. Het kan gaan over huisdieren, hobby’s, lievelingseten maar ook over liefde en geluk. Ook de muziekstijl wordt samen gekozen; rock, R&B, hiphop of misschien wel reggae? Dan schrijven de kinderen hun eigen teksten, zingen of rappen deze in. Wij zorgen ter plekke voor een professionele opname en als ze dat willen, een eigen videoclip! Voor kinderen die geen liedje kunnen of willen maken biedt onze Liedjesmachine volop andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld het meespelen met een bestaand nummer, of misschien wel zelf iets componeren. Wij hebben daarvoor verschillende apps en computerprogramma’s. Maar we zijn ook erg goed in improviseren. Voor ons geldt: het kind vraagt, wij draaien!

Fabrieksmedewerkers

In de Liedjesfabriek werken ervaren Liedjesmuzikanten die er alles aan doen om kinderen een unieke muziekbeleving te bezorgen. Dat doen ze altijd samen met een Liedjesassistent.
Bij Fabrieksverhalen kun je lezen wat zij zoal meemaken “on the road”.

De Liedjesfabriek
Patrick Spierts
Oprichter
De Liedjesfabriek
Léon Winters
Oprichter
De Liedjesfabriek
Etienne Spierts
Adviseur
Lies Pestman
Lies Pestman
Communicatie & P&O
De Liedjesfabriek
Eva Kop
Projectmedewerker & P&O
De Liedjesfabriek
Job Gerards
Liedjesmuzikant & Coördinator Liedjesmobiel
De Liedjesfabriek
Mark van der Mee
Fondsenwerving & Liedjesassistent
De Liedjesfabriek
Kim Kraaijvanger
Liedjesmuzikant & Stagebegeleider
De Liedjesfabriek
Pieter Klaassen
Liedjesmuzikant
De Liedjesfabriek
Lotte Saris
Liedjesmuzikant
De Liedjesfabriek
Anisa Slegers
Liedjesmuzikant
De Liedjesfabriek
Tet Schuurkes
Liedjesmuzikant
Henk Hulshof - De Liedjesfabriek
Henk Hulshof
Liedjesmuzikant
Johan van der Zwet - De Liedjesfabriek
Johan van der Zwet
Liedjesmuzikant
Priscilla Geelhoed - De Liedjesfabriek
Priscilla Geelhoed
Liedjesmuzikant
De Liedjesfabriek
May-Lin Achterkamp
Liedjesassistent
Renske van Creij
Renske van Creij
Liedjesassistent
Milo van der Geld
Milo van der Geld
Liedjesassistent
De Liedjesfabriek
Martin Hogenboom
Liedjesassistent
Thomas Gerards - De Liedjesfabriek
Thomas Gerards
Liedjesassistent
Raphael Gnüg - De Liedjesfabriek
Raphael Gnüg
Stagiair
Jitte Westland - De Liedjesfabriek
Jitte Westland
Stagiaire

Ambassadeurs

De Liedjesfabriek

Norman Bonink

Norman Bonink is de drummer van BLØF (oa. bekend van de nr 1 hit ‘Zoutelande’) en sinds 2016 ambassadeur van de Liedjesfabriek. We zijn enorm trots dat Norman onze ambassadeur is. Norman: “Ik zie het ambassadeurschap van de Liedjesfabriek als een grote eer want muziek verbindt en geeft kracht. Dat is waar ik me met alle plezier voor wil inzetten.”

De Liedjesfabriek

Frank Boeijen

“De Liedjesfabriek is een prachtig initiatief dat steeds meer harten van kinderen verovert in de Nederlandse ziekenhuizen. De opzet spreekt me erg aan. Het maken van persoonlijke liedjes heeft veel impact op de kinderen en hun familie. Daarom steun ik deze organisatie van harte.”

De Liedjesfabriek

Harm Edens

“Muziek is troostend en helend, zeker bij ziekte. De mensen van de Liedjesfabriek snappen dat. In een wat sombere ziekenhuiskamer laten zij heel veel licht schijnen door de klanken die ze rondstrooien en de teksten die ze met z’n allen verzinnen. Even verandert de wereld in een plek waar gelachen wordt en waar hoop is. En als ze weer vertrekken, blijft er van die nieuwe wereld heel veel moois in het ziekenhuis achter. Gelukkig maar!”

De Liedjesfabriek

Margot Ribberink

De muzikanten van de Liedjesfabriek zijn niet zomaar muziekmakers, door hun betrokkenheid en positieve manier kunnen ze zieke kinderen even uit de ‘ziekenhuismodus’ halen. Kinderen kunnen zo op hun eigen manier hun verhaal vertellen en met trots hun eigen videoclip aan de wereld laten zien.”

Junior Ambassadeurs

De Liedjesfabriek is heel trots op hun junior ambassadeurs!
Dit zijn kinderen die de Liedjesfabriek hebben ervaren of hun broer(tje)/zus(je). Ze vinden het erg leuk om aandacht te creëren voor de stichting. Ook helpen ze mee om acties te organiseren voor de Liedjesfabriek.

Wytze Spierts - Junior ambassadeur

Wytze Spierts

Hoi, ik ben Wytze Spierts 13 jaar oud en woon in Hapert (bij Eindhoven). Ik speel elektrische gitaar sinds mijn 7e jaar. Daarnaast speel ik de laatste jaren ook drums, keyboard en basgitaar. Sinds mijn 9e zit ik in in de rockband Black Swords. Hiermee heb ik al verschillende podia gestaan en we hebben 4 singles uitgebracht. Ik hou dus heel erg van muziek maken; daar word ik blij van. En daarom gun ik het zieke kinderen ook om muziek te maken en even een leuke afleiding te hebben van het ziek zijn!

De Liedjesfabriek

Jip van der Schans

“Hallo, ik ben Jip, de grote zus van ameesing Mees! Mees is nu een klein draakje boven in de hemel, hij heeft met de Liedjesfabriek een mooi liedje gemaakt dat ik nog vaak luister.

Ik vind de Liedjesfabriek zo leuk, dat ik ze al een tijdje help. Om zo alle zieke kinderen te laten genieten van muziek. Want mijn broertje Mees vond het super fijn!!”

De Liedjesfabriek

Emma Bolt

“Ik vind de Liedjesfabriek helemaal geweldig, het gaf mij afleiding in een moeilijke periode.”

Emma heeft samen met de Liedjesfabriek twee liedjes gemaakt. Vervolgens heeft Emma de Liedjesfabriek geholpen en mochten we haar filmen en fotograferen tijdens het maken van een lied. Bekijk de video hier.

De Liedjesfabriek

Yinthe Timmer

Anick, moeder van Yinthe:

“Yinthe heeft met de Liedjesfabriek (net voor de zoveelste operatie) een gigantisch toffe rap in elkaar gezet. Ze kwamen net op het juiste moment voor de afleiding! Yinthe heeft het er nu nog steeds over! Daarom wil Yinthe heel graag junior ambassadeur worden.”

De Liedjesfabriek

Lise Bekenkamp

“Ik hou heel veel van muziek maken en zingen daar word ik heel erg blij van! Ik vind het fijn als héél veel kinderen ook leuke liedjes kunnen maken met de Liedjesfabriek.
De Liedjesfabriek zorgt ervoor dat je even niet aan de nare dingen denkt en ze vrolijken kinderen altijd op!”

Bekijk hier de videoclip van Lise.

De Liedjesfabriek

Ninthe Drenth

“In de Liedjesmobiel mocht ik samen met de muzikanten een liedje maken. Ik vind de Liedjesfabriek echt heel leuk.”

De liefste wens van Ninthe was om een liedje te schrijven voor alle zieke kinderen, om ze op te vrolijken, ondanks dat zij zelf ook ernstig ziek is. Bekijk hier haar liedje.

De Liedjesfabriek

Tom Klene

Sabrina, moeder van Tom:

“Toen ik de Liedjesmobiel binnen kwam lopen zag ik een enorme glimlach op zijn gezicht. Even alles vergeten en lekker zingen. Alle favorieten kwamen in zijn lied voorbij: Ajax, Rico Verhoeven en Yes-R.”

Tom heeft zijn eigen liedje geschreven en opgenomen in de Liedjesmobiel.

Scroll terug naar boven