In 2023 bestaat De Liedjesfabriek 15 jaar, en dat vieren we met zoveel mogelijk basisscholen tijdens een Liedjesfabriek Sponsor Dansmarathon! Tijdens een muzikale middag komt de hele school letterlijk in beweging voor zieke kinderen en het goede doel.

Klinkt leuk? Hieronder lees je hoe het in zijn werk gaat!

Voorbereiding

Na aanmelding ontvang je van ons een communicatie-pakket om de actie mee uit te kunnen dragen. Vanuit de school prik je een ochtend of middag naar keuze waarop de Sponsor Dansmarathon plaats gaat vinden, verspreid je posters en flyers, en voorzie je met behulp van de informatiebrief alle leraren en ouders van de benodigde informatie.

In de 2 weken voorafgaand aan de Sponsor Dansmarathon gaan de leerlingen die mee doen vervolgens langs bij buren en familie, om zich te laten sponsoren voor een sponsorbedrag. Dat kan een vast bedrag zijn, maar óók een bedrag per meegedanst nummer.

kinderen

Iedereen klaar? Dansen!

Op de dag van de dansmarathon wordt de muziekinstallatie klaargezet en het dansplein aangekleed. Van De Liedjesfabriek ontvang je een Spotify-playlist met allemaal leuke dansbare nummers om de marathon muzikaal mee aan te kleden. En kun je het pakket met slingers en ballonnen gebruiken dat je van ons hebt gehad om het dansplein een feestelijke lichtgroene Liedjesfabriek uitstraling te geven.

Na een korte warming-up gaat het beginnen: De Liedjesfabriek Sponsor Dansmarathon! De playlist gaat aan, en de deelnemende kinderen proberen zo veel mogelijk liedjes mee te dansen. Hoeveel liedjes ze hebben gedanst houden ze bij op hun Sponsor-lijst, waarmee ze gemakkelijk het opgehaalde sponsorbedrag kunnen uitrekenen.

Helemaal uitgedanst? Dan krijgen alle kinderen die mee hebben gedaan nog een leuke Liedjesfabriek herinnering!

Onthulling eindbedrag

Na de Sponsor Dansmarathon gaan de kinderen weer bij hun buren en familie langs om het toegezegde sponsorbedrag op te halen. Dat kunnen ze contant ontvangen, maar bij voorkeur via de Tikkie QR-code die op hun lijst staat.

Na het ophalen van de bedragen worden die opgeteld tot het eindbedrag dat de school al dansend heeft opgehaald voor De Liedjesfabriek. En dat onthullen we met een mooie (virtuele) cheque!

Dans je met ons mee?

Lijkt het je leuk om met je school een Liedjesfabriek Sponsor Dansmarathon te organiseren? Meld je dan bij ons aan via mark@liedjesfabriek.nl! Daar kun je ook terecht als je nog vragen hebt en meer informatie wilt ontvangen.

dansmarathon f1
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00