Fans vertellen

Wat vinden anderen van de Liedjesfabriek?

Wekelijks bezoeken wij zieke kinderen en bezorgen wij muzikale oppeppers. De reacties van kinderen hierover zijn goud waard. Ook van ouders en andere familieleden krijgen we hartverwarmende berichtjes. Wij zijn hier natuurlijk ontzettend trots op! We delen deze ervaringen en reacties graag met jullie.

Klaas van Kruistum (presentator Klaas Kan Alles – Zapplive) ging een dag mee met de Liedjesfabriek in het Prinses Maxima Centrum.

De Liedjesfabriek kan de situatie van zieke kinderen niet veranderen, maar ze maken de wereld wel een beetje mooier.

Kinderboekenschrijver Paul van Loon:

Door muziek voel je je altijd beter

Fotografe en door de EO uitgeroepen als meest inspirerende jongere van 2018 Marijn Fidder:

De Liedjesfabriek zorgt door muziek voor ontspanning

Medisch pedagogisch zorgverlener Anne Weenink werkzaam in het Juliana Kinderziekenhuis Den Haag:

De muzikanten zorgen voor een heel leuk en lekker relaxmomentje in het ziekenhuis

Zangeres Maan ging samen met tweelingzusjes Myrthe en Sophie een dag op stap met de Liedjesmobiel:

We hebben een super tof lied gemaakt in de Liedjesmobiel en het was een heel gezellige dag. De meiden waren écht even helemaal weg van het ziekenhuis, de dokters en school en hadden een gezellige tijd met elkaar. Ik vind de Liedjesfabriek geweldig; écht een heel goed initiatief.

Lise maakte het liedje ‘Ik hou van jou’ en was dol enthousiast:

Ik was heel blij want je kunt hele leuk liedjes maken en je mag het zelf verzinnen. Ik vond het super, super, super leuk! Ik vind het ook leuk voor andere kinderen, want dan hebben zij ook iets leuks in het ziekenhuis te doen. En het ziekenhuis fleurt er ook een beetje van op.

Maart 2018 won de Liedjesfabriek de Paul van Vliet award. Paul van Vliet (cabaretier en ambassadeur van UNICEF Nederland):

Ik vind het leuk dat het winnende initiatief dichtbij mijn wereld staat. Het werkt ongelofelijk positief als je zelf iets maakt. Het geeft mij altijd veel vreugde als ik een tekst heb gemaakt, waar ik echt blij mee ben. Als de muziek er dan bij komt dan geeft dat een heel lekker gevoel. Je haalt iets uit jezelf wat je nog niet kende en waarmee je jezelf verrast. Als de Liedjesfabriek dit kan stimuleren bij kinderen vind ik dat heel mooi!!

Paul van Vliet Award 2018 gewonnen
Foto: Guus Schoonewille – UNICEF NL

Emma nam het liedje ‘mijn droom’ op. Miranda (Emma’s moeder):

In het begin moesten we nog even wennen en er inkomen, maar daarna hebben we zó gelachen en genoten. Het plezier is bovendien niet meteen na de sessie afgelopen. Ouders krijgen het liedje per e-mail opgestuurd. Af en toe zet ik het liedje weer even aan om dat goede gevoel terug te krijgen. Daar heb ik echt heel lang nog van kunnen nagenieten. En nog steeds als ik het liedje even via de laptop luister, komt die warme herinnering weer naar boven.

onze werkwijze 1
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00