Liedjesassistent in de spotlight: Angelique

angelique

Mijn naam is Angelique Reijntjes. Ik werk al 15 jaar voor mezelf, vanaf 2002. Vanuit mijn trainingsbureau Vocaluse geef ik met veel plezier training en coaching aan professionals in Communiceren, Presenteren en Leiderschap. Mijn motto is: zorgen dat je boodschap goed overkomt op de manier die je wenst, en dat jouw manier van spreken het juiste effect bereikt bij de ontvanger(s).

Hoe ben je bij de Liedjesfabriek terecht gekomen?

Ik zag een vacature voorbij komen voor Liedjesassistent. Ik dacht meteen: dat is iets voor mij, en ik heb gesolliciteerd .

Wat is voor jou de beweegreden (of wat zijn de beweegredenen) om als vrijwilliger mee te doen?

Ik was er in mijn hoofd al mee bezig… Ik heb het goed, ik ben gezond, ik heb een fijn gezin. Ik weet van dichtbij dat gezondheid kwetsbaar is en niet vanzelfsprekend. Ik wilde al een activiteit zoeken, waarin je wat voor een ander doet, zonder er persé geld voor te krijgen. Iets dat bij me past. En dat werd de Liedjesfabriek.

Voor mij werkt zingen, muziek maken en naar muziek luisteren goed op mijn gemoed, het leidt me af van mijn zorgen. Ik word er blij van, en kan er daarna weer beter tegen. Door te zingen ga ik ademen, bewegen en weer met de aandacht naar buiten.

Dat gun ik een ander ook. Zeker een ziek kind.

Wat is je meest bijzondere/mooiste/memorabele moment bij de Liedjesfabriek?

Dat zijn er meerdere. Wat me het meest vers voor de geest staat is: we bezoeken een meisje van 16 in het ziekenhuis. Ze heeft een mooi open gezicht en een kaal hoofd. Ze wil graag samen met ons muziek maken en een nummer schrijven. Ze geeft wel meteen aan dat ze niet kan zingen. “Ik zing vals”, zegt ze, dus ze wil dat wij dat gaan doen. We zullen zien.

Na ongeveer 1 uur hadden we met haar een mooi lied geschreven: een vrolijke melodie en met een indrukwekkende tekst: “wat ik straks ga doen als ik weer thuis ben, als ik hier weg ben…”.

Nu wilden we het gaan opnemen op onze muziekcomputer, het liefst met haar stem erop…

En dat is gelukt! Ze heeft prachtig gezongen, en zeker niet vals! In de refreinen heb ik nog een 2e stem met haar mee gezongen. Erg leuk. Ze was zeer trots op het resultaat! En wij ook!

Help je mee kinderen blij te maken?

Word bedrijfsfan

De Liedjesfabriek is grotendeels afhankelijk van donaties en sponsoring van bedrijven. Er zijn verschillende manieren om de Liedjesfabriek te steunen met uw bedrijf.

Lees meer

Start een actie

De Liedjesfabriek wil groeien om nog veel meer kinderen te kunnen bezoeken. Hoe meer mensen daarbij helpen, hoe beter. Alle hulp is welkom!

Lees meer

Doneer

Dankzij uw steun kunnen wij nog meer kinderen een muzikale oppepper geven! Bedankt namens alle kinderen en hun familie!

Doneer
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00