Wat gebeurt er met jouw donatie?

liedjesfabriek apparatuur

De Liedjesfabriek is een ideële stichting. Jouw donatie komt ten goede aan de activiteiten met kinderen in het ziekenhuis en de Liedjesmobiel: Het schrijven van liedjes, opnemen, afmixen en monteren van videoclips. Om de kwaliteit en de continuïteit van onze stichting te waarborgen ontvangen onze werknemers en muzikanten een marktconforme vergoeding. Verder investeren we in de aanschaf en onderhoud van de studio- en opname apparatuur. De kantoorkosten kunnen wij laag houden door de belangeloze inzet van vele vrijwilligers en de hulp van onze partners. Op die manier komt minstens 75% van uw donatie direct ten goede aan de muzikale activiteiten met zieke kinderen!

De Liedjesfabriek is een ANBI (algemeen nut beogende instelling). Dit betekent dat wij aan specifieke voorwaarden van de Belastingdienst voldoen en daarom geen winstbelasting en schenkbelasting verschuldigd zijn. Bovendien is jouw gift aan De Liedjesfabriek onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar. Meer weten over ANBI’s? Kijk op Algemeen nut beogende instellingen (belastingdienst.nl).

Tevens zijn wij een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen. Hier kunt je ons erkenningspaspoort bekijken. Meer weten over Erkende Goede Doelen? Kijk op geefgerust.nl.

Meer informatie over Stichting De Liedjesfabriek is te vinden in ons jaarverslag.

Belastingvoordeel bij je gift

Een vaste, periodieke gift mag je in jouw aangifte inkomstenbelasting volledig aftrekken. Dat betekent dat je een deel van jouw gift terugkrijgt van de Belastingdienst. Je kan er ook voor kiezen jouw gift met dat deel te verhogen. Zo kunnen we nog meer kinderen blij maken, feitelijk zonder dat het jou iets extra kost. Deze regeling geldt wanneer je De Liedjesfabriek ten minste vijf jaar met een vaste bijdrage steunt. Dat kan met dit formulier.

Eenmalige of onregelmatige giften aan De Liedjesfabriek zijn ook fiscaal aftrekbaar, maar dan geldt een drempel en een maximum. Meer weten over de fiscale regelingen? Kijk op Periodieke giften en gewone giften – wat is precies het verschil? (belastingdienst.nl).

Belastingvrij schenken

Als je De Liedjesfabriek als begunstigde in je testament opneemt, komt het gehele bedrag ten goede aan onze activiteiten. Als ANBI hoeven wij immers geen belasting te betalen over jouw gift. Zo zorgt jouw nalatenschap ervoor dat we ook in de toekomst kinderen een muzikale oppepper kunnen geven!

Als je vragen hebt over (periodiek) schenken, dan bespreken we die graag. Stuur ons een e-mail op info@liedjesfabriek.nl, dan wij nemen telefonisch contact op.

meisje met duimen omhoog
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00