Liedjesfabriek overhandigt ‘Liedjesmachine’ aan Willem-Alexander Kinderziekenhuis Leiden

De Liedjesfabriek overhandigde donderdag 13 december een nieuwe ‘Liedjesmachine’ aan het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) in Leiden. Met deze opnamestudio kunnen kinderen een eigen lied of rap maken en hun ziekte even vergeten.

De Liedjesmachine werd onthuld tijdens de live-uitzending van Studio KidzFlitz kindertelevisie, zodat alle kinderen in het WAKZ dit feestelijke moment konden meemaken. Liedjesmuzikanten Yildiz en Anisa maakten met de muziekinstrumenten, microfoons, computer en opnameapparatuur uit de Liedjesmachine muziek met de kinderen. Vervolgens nam Arno Roest, kinderarts en plv. afdelingshoofd van het WAKZ, de Liedjesmachine in ontvangst: ‘Een ziekenhuisopname is voor een kind een ingrijpende ervaring. De afleiding die het muziek maken brengt is veel waard voor de kinderen en hun ouders of verzorgers.’   

De Liedjesfabriek kwam al één keer per maand muziek maken met de kinderen en nam dan steeds de apparatuur mee. Vanaf heden komt de Liedjesfabriek twee keer per maand en maken ze gebruik van de vaste, uitgebreide Liedjesmachine. ‘De Liedjesmachine zorgt voor een enorme beleving voor de kinderen: een grote groene kast waar ze samen met de muzikant muziek kunnen maken en opnemen. Dat vinden de kinderen indrukwekkend.’ Zo vertelt Patrick Spierts, medeoprichter van de Liedjesfabriek.

Help je mee kinderen blij te maken?

Word bedrijfsfan

De Liedjesfabriek is grotendeels afhankelijk van donaties en sponsoring van bedrijven. Er zijn verschillende manieren om de Liedjesfabriek te steunen met uw bedrijf.

Lees meer

Start een actie

De Liedjesfabriek wil groeien om nog veel meer kinderen te kunnen bezoeken. Hoe meer mensen daarbij helpen, hoe beter. Alle hulp is welkom!

Lees meer

Doneer

Dankzij uw steun kunnen wij nog meer kinderen een muzikale oppepper geven! Bedankt namens alle kinderen en hun familie!

Doneer
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00