De kracht van het muziekmoment

Er zijn momenten die je nooit meer vergeet. Zo ook het moment dat onze muzikanten Milo en Lisa in het Amalia Kinderziekenhuis op bezoek gingen bij Bas, een jongen van 12 jaar. Dit muziekmoment heeft niet alleen een indruk gemaakt op Bas en de muzikanten, maar ook op zijn moeder Karin. En Karin wil dit verhaal graag met ons delen.

Karin: “Het is alweer een paar maanden geleden dat onze 12-jarige zoon voor een dagopname naar het ziekenhuis moest. Terwijl Bas lag te wachten tot hij geholpen zou worden, hoorden we hoe muzikanten van de Liedjesfabriek bij een meisje tegenover hem liedjes kwamen zingen. Véél te kinderachtig voor hem natuurlijk! (Ik zag rollende ogen, zoals alleen 12-jarigen dat kunnen.)
Na zijn korte ingreep, nog wiebelig en naar van de narcose, stonden de muzikanten ineens aan zijn bed. Je zag hem denken: “Moet ík nu ook mee gaan zingen?”  De muzikanten stelden hem direct gerust, dat was niet nodig. Ze vroegen hem van welke muziek hij hield. “Avicii”, was zijn antwoord. Er werd even druk overlegd. Er werd muziek bij gezocht. En toen was daar het liedje: ‘Wake me up’.  Bas hoorde het aan en ging rechtop zitten. Hij genoot! Na het lied mocht hij ook zelf gitaar spelen. En toen er vervolgens ook nog boomwhackers tevoorschijn kwamen, begon hij te stralen. Deze plastic staven, waarmee je alle muziektonen kan spelen, kende hij van school.”

Bas in Radboud Amalia Kinderziekenhuis met Milo (zoomed)
bas in radboud amalia kinderziekenhuis met milo 1

Karin geeft aan dat dit muziekmoment Bas weer nieuwe energie heeft gegeven. “Als je de tijd bij elkaar optelt, zijn Milo en Lisa ongeveer 20 minuten aan zijn bed geweest. Maar dit bezoek heeft de lange dag doorbroken. Hij kon er weer tegenaan. Dat was ook nodig, want hij kreeg die dag ook nog een scan. De kracht van het muziekmoment zat hem in het kleine: híj werd gezien en gehoord.”

Muzikant Milo kan zich het moment met Bas nog goed herinneren. Milo: “Via muziek zoek ik aansluiting bij een kind en vervolgens probeer ik mijn activiteit goed af te stemmen. Daarbij vind ik het belangrijk om het kind de regie te geven en er rekening mee te houden dat hij of zij niet wordt overvraagd. Het kind maakt zelf keuzes en niks moet.”

Karin stuurde ons nog een bericht dat ze van Bas moest doorgeven dat hij het echt, echt HEEL LEUK vond!

Deel jij ook je verhaal?

Bij de Liedjesfabriek genieten wij enorm van dit soort verhalen. Bedankt Bas en Karin dat jullie dit muziekmoment met ons willen delen! Als jij dit leest en ook een verhaal met ons wilt delen, horen we dat heel graag! Mail dan naar: lies@liedjesfabriek.nl

Help je mee kinderen blij te maken?

Word bedrijfsfan

De Liedjesfabriek is grotendeels afhankelijk van donaties en sponsoring van bedrijven. Er zijn verschillende manieren om de Liedjesfabriek te steunen met uw bedrijf.

Lees meer

Start een actie

De Liedjesfabriek wil groeien om nog veel meer kinderen te kunnen bezoeken. Hoe meer mensen daarbij helpen, hoe beter. Alle hulp is welkom!

Lees meer

Doneer

Dankzij uw steun kunnen wij nog meer kinderen een muzikale oppepper geven! Bedankt namens alle kinderen en hun familie!

Doneer
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00