Natuurtalent Deviya

natuurtalent deviya 1

Door: Yildiz Gies

Ik val in voor een zieke Liedjesfabriek collega en werk in zijn plaats in een ander ziekenhuis dan ik gewend ben. Normaal gesproken werk ik in het Sophia in Rotterdam, maar vandaag is het Den Haag.
Ik krijg de lijst met namen van kinderen die het misschien leuk zouden vinden om een liedje te maken en ga naar Deviya.

Aangekomen bij haar kamer reageert ze meteen. “Ja kom maar binnen hoor! Vandaag gaat het over chillen!” Ik ken haar niet, maar zij de Liedjesfabriek duidelijk wel. Nog voor ik mijn spullen binnen heb en een stoel heb gevonden, begint Deviya al aan een tekst.

Samen schrijven we het uit. Zij op de iPad, ik in mijn schrift. Soms twijfelt ze even over de spelling en kijkt me dan even snel aan om bevestiging te zoeken. Binnen een half uur is ze klaar en loopt ze ongeduldig om de machine heen.

“Wanneer beginnen we nou?” Ze is zo snel, ik kan het haast niet bijhouden!

In de machine zitten verschillende liedjes en we kiezen er eentje uit die goed bij het onderwerp chillen past. De microfoon, koptelefoon, de machine, niets is haar vreemd en nog voor ik de microfoon heb opgebouwd en aangesloten begint ze al te oefenen.

Verbaasd kijk ik haar aan. Want wat ik hoor is écht bijzonder! Ik heb nog nooit een meisje van zeven jaar meegemaakt dat zo makkelijk met timing speelt en spontaan een heel nummer vol rapt. Freestylen, alles. Ze verzint ter plekke hele zinnen erbij.

“Jeetje, wat kun jij goed rappen!” zeg ik dan ook.

Verbaasd kijkt ze me aan. “Ráppen? Wat is dat nou weer?”

_______

Yildiz Gies is Liedjesmuzikant en levert regelmatig een bijdrage aan de Liedjesfabriek. Ze studeerde schoolmuziek aan het conservatorium in Rotterdam en songwriting aan de Fontys Hogeschool.

Help je mee kinderen blij te maken?

Word bedrijfsfan

De Liedjesfabriek is grotendeels afhankelijk van donaties en sponsoring van bedrijven. Er zijn verschillende manieren om de Liedjesfabriek te steunen met uw bedrijf.

Lees meer

Start een actie

De Liedjesfabriek wil groeien om nog veel meer kinderen te kunnen bezoeken. Hoe meer mensen daarbij helpen, hoe beter. Alle hulp is welkom!

Lees meer

Doneer

Dankzij uw steun kunnen wij nog meer kinderen een muzikale oppepper geven! Bedankt namens alle kinderen en hun familie!

Doneer
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00