Terugkijken met Anemone

terugkijken met anemone 1

Begin dit jaar was de toen 12-jarige Anemone vaak in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht te vinden. Anemone heeft een auto-immuunziekte, waardoor haar witte bloedcellen niet afsterven. Ze moet regelmatig onderzoeken ondergaan.
Op verzoek van het pedagogisch team in het ziekenhuis nam Léon van de Liedjesfabriek contact op met Anemone. Of ze zin had om samen met de Liedjesfabriek een nummer op te nemen, was zijn vraag. Nou, daar had ze wel oren naar! Samen met Léon maakte ze het nummer Niemand kan me echt begrijpen, met een mooie videoclip erbij.

Anemone is inmiddels 13 jaar en zit in de tweede van het VWO Technasium. De Liedjesfabriek was benieuwd hoe ze terugkijkt op haar samenwerking met de Liedjesfabriek en nam contact met haar op.

‘Het was heel leuk om samen met de mensen van de Liedjesfabriek muziek te maken’, aldus Anemone. ‘Ik hoefde dan even niet met alle onderzoeken bezig te zijn. Ik word nog steeds blij als ik het liedje hoor en clipje zie. Ik kan alle zieke kinderen aanraden om een nummer op te nemen met de Liedjesfabriek. Het helpt om even met iets anders bezig te zijn. Het was geweldig dat de Liedjesfabriek dit samen met mij wilde doen.’

Ik kan alle zieke kinderen aanraden om een nummer op te nemen met de Liedjesfabriek.
Het helpt om even met iets anders bezig te zijn.

Ook moeder Iris kijkt met een goed gevoel terug op begin dit jaar. ‘Anemone associeert het ziekenhuis nu niet alleen met haar ziekte, maar ook met iets positiefs: het opnemen van het liedje. Dat is ontzettend fijn.’
Het gaat naar omstandigheden redelijk met Anemone op dit moment. ‘Ze kan niet altijd bij alle lessen aanwezig zijn. Toch gaat het prima op school. Het is in veel opzichten hard werken. Ook met haar ziekte. Maar ze slaat zich er moedig doorheen,’ aldus de trotse moeder.

Help je mee kinderen blij te maken?

Word bedrijfsfan

De Liedjesfabriek is grotendeels afhankelijk van donaties en sponsoring van bedrijven. Er zijn verschillende manieren om de Liedjesfabriek te steunen met uw bedrijf.

Lees meer

Start een actie

De Liedjesfabriek wil groeien om nog veel meer kinderen te kunnen bezoeken. Hoe meer mensen daarbij helpen, hoe beter. Alle hulp is welkom!

Lees meer

Doneer

Dankzij uw steun kunnen wij nog meer kinderen een muzikale oppepper geven! Bedankt namens alle kinderen en hun familie!

Doneer
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00