Nieuwe Liedjesmachine in Prinses Máxima Centrum onthuld

De Liedjesfabriek, een stichting die zieke kinderen door muziek een flinke steun in de rug wil geven, heeft begin februari in de Theaterzaal van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie de nieuwe Liedjesmachine onthuld. De Liedjesmachine, die permanent beschikbaar is voor het Máxima is een mobiele kast waar muziekinstrumenten, microfoons, computer en de nieuwste opnameapparatuur zitten en waarmee kinderen hun eigen lied kunnen opnemen. Junior ambassadeur van de Liedjesfabriek Yinthe, muzikant Pieter en tv-bekendheid Klaas van Kruistum gingen na de onthulling meteen samen met de aanwezige kinderen aan de slag met hun lied.

Fan en ambassadeur

Klaas van Kruistum, bekend van het tv-programma ‘Klaas kan alles’ is al langer fan van de Liedjesfabriek. Klaas bezocht het Prinses Máxima Centrum eerder al, samen met medewerkers van de Liedjesfabriek: “Wat me die dag het meest is bijgebleven, is dat ouders mij toevertrouwden dat ze hun kind voor het eerst sinds maanden weer echt hadden zien lachen. De Liedjesfabriek kan de situatie van deze kinderen niet drastisch veranderen, maar ze maken de wereld wel een beetje mooier.”

Anick, moeder van junior ambassadeur Yinthe, vertelt over het bezoek van de Liedjesfabriek: “Net voor de zoveelste operatie kwam de Liedjesfabriek bij Yinthe op bezoek in het ziekenhuis en hebben ze samen een rap gemaakt. Ontspanning op precies het juiste moment! Voor ons een onvergetelijke ervaring.”

groepsfoto opening liedjesmachine fotograaf menno de laar
Fotograaf: Menno de Laar
groepsfoto met alle liedjesfabriekers yinthe en klaas
Klaas van Kruistum, ambassadrice Yinthe en de Liedjesmuzikanten uit het Prinses Maxima Centrum en Wilhelmina Kinderziekenhuis

Even niet ziek

De muzikanten gaan met de Liedjesmachine bij kinderen langs het bed om samen een liedje te schrijven en op te nemen. Voor de kinderen biedt de Liedjesfabriek een podium om hun verhaal te vertellen en hun zorgen tijdelijk te vergeten. Nog ver na het bezoek houden de kinderen en hun ouders een mooie warme herinnering aan die dag dat zij even iets minder ziek waren.

De Liedjesfabriek bezoekt het Prinses Máxima Centrum twee keer per maand; voorheen moest het de Liedjesmachine nog delen met het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Dankzij de nieuwe Liedjesmachine hebben de muzikanten nu altijd de juiste apparatuur tot hun beschikking en kunnen zij direct hun tijd besteden aan hun belangrijkste taak: zieke kinderen door muziek een flinke steun in de rug geven.

Help je mee kinderen blij te maken?

Word bedrijfsfan

De Liedjesfabriek is grotendeels afhankelijk van donaties en sponsoring van bedrijven. Er zijn verschillende manieren om de Liedjesfabriek te steunen met uw bedrijf.

Lees meer

Start een actie

De Liedjesfabriek wil groeien om nog veel meer kinderen te kunnen bezoeken. Hoe meer mensen daarbij helpen, hoe beter. Alle hulp is welkom!

Lees meer

Doneer

Dankzij uw steun kunnen wij nog meer kinderen een muzikale oppepper geven! Bedankt namens alle kinderen en hun familie!

Doneer
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00