Pijn verminderen met muziek

Kim en Tet

Door Kim

Samen met Tet was ik op een woensdag voor onze stage bij De Liedjesfabriek in het Radboud UMC in Nijmegen. We kwamen de kamer binnen bij een jongetje van zeven jaar oud. Hij lag heel ziek in bed en had heel veel pijn. Ik ben helaas geen dokter die de pijn iets kan verminderen, maar ik had wel een gitaar bij me.

Ik begon een rustig melodietje te spelen en Tet probeerde hem met een trommel af te leiden van zijn pijn. Toen zijn pijn erger werd speelden we harder en wanneer de pijn weer af nam speelden we weer zachter. Na vijftig minuten hetzelfde rustige melodietje voor hem gespeeld te hebben was hij uiteindelijk in slaap gevallen. Tet en ik gingen zo stil als we konden, met pijnlijke vingers, maar vooral een voldaan gevoel de kamer af. We hopen heel erg dat hij snel weer beter is geworden!

Help je mee kinderen blij te maken?

Word bedrijfsfan

De Liedjesfabriek is grotendeels afhankelijk van donaties en sponsoring van bedrijven. Er zijn verschillende manieren om de Liedjesfabriek te steunen met uw bedrijf.

Lees meer

Start een actie

De Liedjesfabriek wil groeien om nog veel meer kinderen te kunnen bezoeken. Hoe meer mensen daarbij helpen, hoe beter. Alle hulp is welkom!

Lees meer

Doneer

Dankzij uw steun kunnen wij nog meer kinderen een muzikale oppepper geven! Bedankt namens alle kinderen en hun familie!

Doneer
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00