“Ik voelde me even heel beroemd”

Het moest een positief liedje worden, met grapjes! Want wie wordt er nu niet vrolijk van grapjes? Samen met de muzikanten van de Liedjesfabriek maakte Ninthe een vrolijk liedje: de Moppentrommel. Niet alleen voor haarzelf, maar voor álle zieke kinderen in Nederland. En omdat ze daar zo van heeft genoten, is ze na haar herstel junior ambassadeur geworden van de Liedjesfabriek. Een mooi verhaal, van een bijzonder positief meisje, dat we graag met jullie delen. We spraken Ninthe samen met haar moeder Monique over wat ze heeft meegemaakt, de Liedjesfabriek en haar passie voor dieren.

Ninthe - Junior Ambassadeur Liedjesfabriek

“Hoi! Ik ben Ninthe en ik ben 10 jaar oud. Ik vind het leuk om te turnen en ik ben fan van paarden. Maar ik houd ook van tekenen en kleuren. En ik vind honden en katten lieve dieren. Al ben ik wel bang voor kalkoenen, krabben en spinnen.”

Monique: “Ninthe is een echte dierenvriend! Vertel eens, waar wonen wij?”

Ninthe: “Op een grote boerderij met vijf kippen en twee hanen!” 

Monique: “Ninthe heeft ook nog een jonger broertje en zusje.”

Vertel eens, hoe gaat het nu met je?

“Goed! De VAP mag eruit.”               (VAP of Port-a-Cath)

Monique: “Misschien moeten we dat even uitleggen, niet iedereen weet wat dat is. Een VAP is een soort katheter die wordt gebruikt voor het toedienen van de chemo’s.

Mei 2018, we waren net verhuisd, Ninthe ging naar een andere school en precies op dat moment werd Ninthe ziek. Ze bleek een tumor achter haar oog te hebben, die artsen met behulp van chemotherapie hebben verkleind. De wekelijkse ziekenhuisbezoekjes waren voor ons wat bij wijze van spreken voor een gezond kind de wekelijkse zwemles was. Maar nu hoeven we gelukkig niet meer zo vaak heen. Na een chemotraject van 1,5 jaar is de tumor stabiel en zijn de controles nog maar 1x per half jaar. Ninthe ziet er weer uit als een gezond meisje. Ook haar haren zijn weer gegroeid, ze heeft al een bobline. Dus ja, het gaat nu veel beter.

Ninthe - junior ambassadeur Liedjesfabriek full
Liedjesmobiel, liedjes schrijven met zieke kinderen

Jullie hebben met de Liedjesfabriek een liedje gemaakt, hoe is dat gegaan? 

In juni 2019 kregen wij ze op bezoek. De muzikanten Dirk en Tet reden met de Liedjesmobiel zo de achtertuin in, wat een verrassing was dat! De Liedjesmobiel is een omgebouwde camper met allemaal muziekapparatuur. Hierin hebben ze het liedje geschreven en opgenomen.

Ninthe had een aantal steekwoorden in een notitieboekje opgeschreven waarover ze wilde zingen. Zo schreven ze samen een liedje. Dirk pakte de gitaar en Ninthe kreeg de microfoon met een schermpje. Samen namen ze het liedje op.” Ninthe: “Dat was heel leuk!” 

Welk liedje heb je gemaakt en waarom dit liedje? 

“Moppentrommel! Ik wilde een liedje voor alle zieke kinderen zingen. Om de kinderen aan het lachen te maken en te vertellen dat het wel goed komt. En ik wilde graag grapjes maken in het liedje.”

Monique: “De muzikanten waren enorm enthousiast, maar ook zorgzaam en lief voor Ninthe, ze stond volledig in het middelpunt en straalde! Dat vond ik prachtig om te zien. En wat waren ze creatief! Het was echt teamwork. In de Liedjesmobiel werd het liedje geschreven dat kinderen aan het lachen moest maken, zodat ze net als Ninthe om het liedje zouden lachen. Maar het liedje moest de kinderen ook opvrolijken en positief laten blijven. Toen ze het liedje hadden opgenomen, mochten wij ook luisteren. We hoorden dat pure lieve stemmetje zingen: “Wees gerust want ze worden allemaal beter”. We hadden er geen woorden voor, zo mooi. Dit is voor mij waar de Liedjesfabriek voor staat, het is echt een blijvende herinnering!” 

Ninthe: “Ik voelde me even heel beroemd. Echt even niet ziek, maar wel heel blij! Soms luisteren we nog naar het liedje, de Liedjesfabriek had ook een clipje gemaakt met foto’s.”

Wat zou je andere kinderen willen vertellen over de Liedjesfabriek?

Ninthe: “Dat het echt heel leuk is om je eigen liedje op te nemen, dat gun ik iedereen. En wist je dat Dirk echt heel goed kan zingen?” 

Heb je genoten van het verhaal van Ninthe en Monique en wil jij een bijdrage leveren aan ons werk?

Help je mee kinderen blij te maken?

Word bedrijfsfan

De Liedjesfabriek is grotendeels afhankelijk van donaties en sponsoring van bedrijven. Er zijn verschillende manieren om de Liedjesfabriek te steunen met uw bedrijf.

Lees meer

Start een actie

De Liedjesfabriek wil groeien om nog veel meer kinderen te kunnen bezoeken. Hoe meer mensen daarbij helpen, hoe beter. Alle hulp is welkom!

Lees meer

Doneer

Dankzij uw steun kunnen wij nog meer kinderen een muzikale oppepper geven! Bedankt namens alle kinderen en hun familie!

Doneer
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00