‘Doe Je Met Ons Mee’ met nieuwe ambassadeur Dirk Scheele!

Vandaag hebben we ter ere van onze 15e verjaardag samen met Dirk Scheele ons eerste éigen liedje uitgebracht: Doe Je Met Ons Mee (Welkom in De Liedjesfabriek!). Een aanstekelijk nummer over het werk dat we doen in de Nederlandse ziekenhuizen om het welzijn van zieke kinderen te verbeteren. Het nummer is vanaf nu te beluisteren op ons Spotify-kanaal!

Dirk Scheele wilde als kersverse ambassadeur van Stichting De Liedjesfabriek. Hij schrijft en speelt al meer dan 25 jaar liedjes voor kinderen tussen de 2-8 jaar, hij treedt op in theaters & popzalen in binnen- en buitenland, is te zien op Nickelodeon én heeft een populair YouTube-kanaal. Daarnaast was Dirk vóór zijn bekendheid werkzaam als muziektherapeut, de therapievorm die aan de basis ligt van de activiteiten van De Liedjesfabriek. In 2022 won Dirk de BUMA Kindermuziekprijs, een oeuvreprijs voor Nederlandse componisten die hun ziel en zaligheid hebben ingezet om de jongste generatie te bereiken met muziek. Dirk Scheele is daarmee de perfecte ambassadeur van De Liedjesfabriek. “Als songwriter voor kinderen spreekt het idee van De Liedjesfabriek mij erg aan,” zegt Dirk Scheele. “Liedjes schrijven en componeren kan echt een fijne manier zijn om je gevoelens en belevenissen te uiten in zowel tekst als melodie. Daarnaast leg je deze gevoelens vast en kun je ze daardoor makkelijker verwerken en een plek geven.

De Liedjesfabriek viert dit jaar haar 15-jarige jubileum. Ter ere van dit jubileum schreven de muzikanten van De Liedjesfabriek samen het lied ‘Doe Je Met Ons Mee’. Dirk Scheele was direct enthousiast over het lied en leverde als kersverse ambassadeur graag zijn muzikale bijdrage door mee te zingen. Het resultaat is een opzwepend lied dat het verhaal vertelt van een kind dat in het ziekenhuis bezoek krijgt van De Liedjesfabriek en samen met de muzikanten een lied gaat schrijven. “We bestaan inmiddels 15 jaar, maar we hadden in al die jaren nog nooit zélf een lied geschreven. We zijn ontzettend trots op het eindresultaat, en hopen dat onze donateurs en volgers er ook graag naar luisteren.” aldus Leon Winters en Patrick Spierts, oprichters van De Liedjesfabriek.

Dirk Scheele sprak rondom de release met DJ Mayoni van Hallo Kids Radio over zijn ambassadeurschap en de single ‘Doe Je Met Ons Mee’. Het hele interview kun je hier terugluisteren:

dirk scheele ambassadeur

Help je mee kinderen blij te maken?

Word bedrijfsfan

De Liedjesfabriek is grotendeels afhankelijk van donaties en sponsoring van bedrijven. Er zijn verschillende manieren om de Liedjesfabriek te steunen met uw bedrijf.

Lees meer

Start een actie

De Liedjesfabriek wil groeien om nog veel meer kinderen te kunnen bezoeken. Hoe meer mensen daarbij helpen, hoe beter. Alle hulp is welkom!

Lees meer

Doneer

Dankzij uw steun kunnen wij nog meer kinderen een muzikale oppepper geven! Bedankt namens alle kinderen en hun familie!

Doneer
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00